Witam Was :)
Ostatnio poniosło mnie kulinarnie więc dzisiaj wrzucam kolejny pomysł na zdrowe ciacha - BEZGLUTENOWE MUFFINKI Z JABŁKIEM
SKŁADNIKI :
- szklanka mąki ryżowej
- 3 jajka
- miód ( ilość wg upodobań smakowych )
- banan
- 2 średnie jabłka
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE:
Jaja miksujemy w blenderze kielichowym aż się dobrze spienią, dodajemy banan i miód i wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i blendujemy aż wszystko ładnie się połączy ( ma wyjść dosyć gęste ciasto ). Jabłuszko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę po czym wrzucamy do naszego ciasta i mieszamy wszystko razem. Przekładamy do foremek na muffinki ( najlepiej silikonowe ) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 min do suchego patyczka.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz