piątek, 30 maja 2014

MUFFINKI Z JABŁUSZKIEM - BEZGLUTENOWE

Witam Was :)

Ostatnio poniosło mnie kulinarnie więc dzisiaj wrzucam kolejny pomysł na zdrowe ciacha - BEZGLUTENOWE MUFFINKI Z JABŁKIEM

SKŁADNIKI :
  • szklanka mąki ryżowej
  • 3 jajka
  • miód ( ilość wg upodobań smakowych )
  • banan
  • 2 średnie jabłka
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
WYKONANIE:

Jaja miksujemy w blenderze kielichowym aż się dobrze spienią, dodajemy banan i miód i wszystko dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i blendujemy aż wszystko ładnie się połączy ( ma wyjść dosyć gęste ciasto ). Jabłuszko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę po czym wrzucamy do naszego ciasta i mieszamy wszystko razem. Przekładamy do foremek na muffinki ( najlepiej silikonowe ) i  pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 min do suchego patyczka.




SMACZNEGO :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz