Witam Was :))
W niedziele na podwieczorek do kawki musi być koniecznie pyszne ciacho. Proponuje dzisiaj Wam przepis na zdrowe, ale przepyszne BROWNIE :))
W niedziele na podwieczorek do kawki musi być koniecznie pyszne ciacho. Proponuje dzisiaj Wam przepis na zdrowe, ale przepyszne BROWNIE :))
SKŁADNIKI NA MAŁA BLASZKĘ, NP. TAKĄ DO KEKSÓW :
- puszka czerwonej fasoli
- 3 łyżki miodu ( można dać więcej jak ktoś lubi słodkie ciasta )
- pół banana
- 4-5 łyżek naturalnego kakao
- 4 jajka
- ulubione bakalie
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
- otręby do wysypania blachy( dowolne )
WYKONANIE :
Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy kilka razy. Fasole i jajka blendujemy na gładką masę. Do masy dodajemy pokrojonego na małe kawałeczki banana, bakalie, miód, kakao i proszek do pieczenia, wszystko razem dokładnie mieszamy. Formę smarujemy oliwą lub olejem rzepakowym i wysypujemy otrębami Możemy też użyć papieru do pieczenia. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temp. 180 stopni, ok. 20-30 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik i trzymamy nasze ciasto w cieple jeszcze ok. 10 min. Studzimy i zajadamy. Nasze brownie rewelacyjnie smakuje także z dodatkiem domowej konfitury.
SMACZNEGO :))
P.S. Uwierzcie mi, gdy piekłyśmy z Agatką to ciasto, w domu rozchodził się obłędny zapach pieczonego tradycyjnego murzynka.
pisz jak najwięcej i wstawiaj jak najwięcej przepisów jestem ich fankom
OdpowiedzUsuńDziękuje, jest mi bardzo miło, że podoba Ci się to co robię :) Lubię eksperymentować w kuchni, więc będę starać sie regularnie zamieszczać przepisy :)
UsuńWspaniałe ciasto! Świetnie smakuje jak poleżakuje z jeden dzień. Dzięki ogromne za ten przepis! 😀 (Marta)
OdpowiedzUsuń